SUENO: ΠΡΟΙΟΝ ΠΡΟΙΟΝ - Sueno
Los Angeles

Πού βρήκαμε τη λύση για έναν καλύτερο ύπνο; Στη φύση!

Το Sueno, με την καινοτομία διπλής στιβάδας και με τον μοναδικό συνδυασμό μελατονίνης και των φυσικών συστατικών (βαλεριάνα, πασιφλόρα και παπαρούνα της Καλιφόρνιας) βοηθά και στο να κοιμηθείτε γρήγορα αλλά και στη διατήρηση ενός απρόσκοπτου ύπνου για όλη τη νύχτα ώστε να ξυπνήσετε αναζωογονημένος, σαν να κοιμηθήκατε στη φύση!

Sueno

Το Sueno είναι ένα σύγχρονο συμπλήρωμα διατροφής που συνδυάζει τη μελατονίνη με τρία εκχυλίσματα βοτάνων (βαλεριάνα, πασιφλόρα και παπαρούνα Καλιφόρνιας).

Το Sueno είναι ένα σκεύασμα που αναπτύχθηκε με στόχο τον ποιοτικό ύπνο χάρη στη σύνθεσή του και στην πρωτοποριακή συμπιεσμένη διπλή στιβάδα του, η οποία σχεδιάστηκε ειδικά για να απελευθερώνονται τα συστατικά τη στιγμή που χρειάζονται. Η πρώτη στιβάδα απελευθερώνεται άμεσα κατά την έναρξη του ύπνου και η δεύτερη στιβάδα απελευθερώνεται σταδιακά στη διάρκεια της νύχτας.

Τα δισκία διπλής στιβάδας του Sueno επιτρέπουν την απελευθέρωση των δραστικών συστατικών σε δύο φάσεις:

Sueno

Τι περιέχουν τα δισκία: Το SUENO περιέχει Μελατονίνη (1,95 mg), Βαλεριάνα (Valeriana officinalis L.) (50 mg), Πασιφλόρα (Passiflora incarnate L.) (100 mg) και Παπαρούνα Καλιφόρνιας (Eschscholzia California) (100 mg).

Συνίσταται για: Αντιμετώπιση της αϋπνίας.

Τρόπος λήψης: 1 δισκίο, μισή ώρα πριν την κατάκλιση.

Αντενδείξεις: Δεν έχουν αναφερθεί. Λόγω έλλειψης δεδομένων η χρήση κατά την εγκυμοσύνη και τη γαλουχία δεν συνίσταται.

Συσκευασία: 30 δισκία

Μελατονίνη

Η Μελατονίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται στον ανθρώπινο οργανισμό από την επίφυση κατά τη διάρκεια της νύχτας και βοηθάει στη ρύθμιση του κύκλου ύπνου και αφύπνισης. Εμπλέκεται στη διατήρηση του ομαλού κιρκαδικού ρυθμού (βιολογικό ρολόι του οργανισμού) που παίζει καθοριστικό ρόλο για το φυσιολογικό ύπνο.

Η σύνθεση και η έκκριση μελατονίνης συγχρονίζονται με τον 24ωρο κύκλο ημέρας / νύχτας: το φως εμποδίζει την έκκριση μελατονίνης και το σκοτάδι προάγει την έκκρισή της.

Κατά τις βραδινές ώρες, τα επίπεδα μελατονίνης στο αίμα αρχίζουν να αυξάνονται, φτάνοντας σε μέγιστη συγκέντρωση γύρω στις 2-4 π.μ., και μετά μειώνονται και πάλι μέχρι να φτάσουν τα χαμηλά επίπεδα της ημέρας.

Τα φυσικά επίπεδα της μελατονίνης παρουσιάζουν μία πτώση με την πρόοδο της ηλικίας με αποτέλεσμα την αύξηση της συχνότητας των διαταραχών ύπνου, κυρίως μετά τη μέση ηλικία. Στα άτομα που πάσχουν από αϋπνίες έχει αποδειχθεί ότι μετά από λήψη μελατονίνης για 3 εβδομάδες η ποιότητα του ύπνου βελτιώνεται, οι νυχτερινές αφυπνίσεις μειώνονται και πρωτίστως μειώνεται ο χρόνος ως την επέλευση του ύπνου, δηλ. κοιμούνται πιο γρήγορα.

Ο κιρκαδικός ρυθμός

Ο κιρκαδικός ρυθμός είναι ένας κύκλος, συχνά αναφερόμενος ως το εσωτερικό "ρολόι σώματος" ή βιολογικό ρολόι του οργανισμού που λέει στο σώμα μας πότε να κοιμάται, να ξυπνάει, να τρώει ρυθμίζοντας έτσι πολλές φυσιολογικές διεργασίες.

Βαλεριάνα

Το εκχύλισμα της ρίζας της βαλεριάνας (Valeriana officinalis), ενός ανθοφόρου φυτού, έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για τη θεραπεία διαταραχών του ύπνου στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες.

Ο μηχανισμός δράσης της βαλεριάνας είναι παρόμοιος με εκείνο των βενζοδιαζεπινών (π.χ. διαζεπάμη). Οι βενζοδιαζεπίνες είναι γνωστό ότι επιταχύνουν την έναρξη ύπνου, μειώνουν τις νυκτερινές αφυπνίσεις και αυξάνουν το συνολικό χρόνο ύπνου. Οι βενζοδιαζεπίνες το κάνουν αυτό αυξάνοντας ή ενισχύοντας τη δέσμευση του κύριου ανασταλτικού νευροδιαβιβαστή στο κεντρικό νευρικό σύστημα του γ-αμινοβουτυρικού οξέος (GABA) στον υποδοχέα GABA-A. Η βαλεριάνα εχει ήπια ηρεμιστική δράση, μειώνει τις νυχτερινές αφυπνίσεις κι αυξάνει τον συνολικό χρόνο του ύπνου.

Πασιφλόρα

Το λουλούδι του πάθους (Passiflora incarnate) είναι ένα αμερικανικό φυτό με λευκά και μπλε ή μοβ άνθη και βρώσιμο φρούτο. Η ιατρική χρήση του προέρχεται από αυτόχθονες Αμερικανούς και οι πιο δημοφιλείς χρήσεις του είναι για την αϋπνία και το άγχος.

Η πασιφλόρα ασκεί την ηρεμιστική της δράση αυξάνοντας την απελευθέρωση ενός συγκεκριμένου νευροδιαβιβαστή στον εγκέφαλο. Μερικά από τα ενεργά φυτοχημικά προϊόντα της Πασιφλόρας (αμινοξέα αλανίνης) προάγουν την απελευθέρωση του γ-αμινοβουτυρικού οξέος (GABA).

Συμβάλλει σε έναν ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο.

Ο μηχανισμός δράσης της πασιφλόρας είναι παρόμοιος με εκείνο των βενζοδιαζεπινών (π.χ. διαζεπάμη). Οι βενζοδιαζεπίνες είναι γνωστό ότι επιταχύνουν την έναρξη ύπνου, μειώνουν τις νυκτερινές αφυπνίσεις και αυξάνουν το συνολικό χρόνο ύπνου. Οι βενζοδιαζεπίνες το κάνουν αυτό αυξάνοντας ή ενισχύοντας τη δέσμευση του κύριου ανασταλτικού νευροδιαβιβαστή στο κεντρικό νευρικό σύστημα του γ-αμινοβουτυρικού οξέος (GABA) στον υποδοχέα GABA-A. Η πασιφλόρα έχει ήπια ηρεμιστική δράση, μειώνει τις νυχτερινές αφυπνίσεις κι αυξάνει τον συνολικό χρόνο του ύπνου.

Παπαρούνα Καλιφόρνιας

Η παπαρούνα Καλιφόρνιας είναι ένα κοινό φυτό της Βόρειας και Νότιας Αμερικής. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναγνώρισε την παραδοσιακή χρήση του βοτάνου στην ενίσχυση του ύπνου.

Η παπαρούνα Καλιφόρνιας περιέχει μια ποικιλία από φυσικές ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων αρκετών αλκαλοειδών που βρίσκονται αποκλειστικά σε αυτό το φυτό. Προκαταρκτική έρευνα υποδηλώνει ότι η παπαρούνα της Καλιφόρνιας μπορεί να παρατείνει τον χρόνο ύπνου (Natural Medicines Comprehensive Database). Η αλκαλοειδής πρωτοπίνη φαίνεται να έχει δραστηριότητα τύπου βενζοδιαζεπίνης. Η παπαρούνα Καλιφόρνιας συμβάλλει στη βέλτιστη χαλάρωση και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη διατροφή. Αρ. γνωστ. ΕΟΦ: 28726/22-3-2018. Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.